© 2021 AquaDirect


Wat te doen bij lekkage

Mocht het gebeuren dat u in een nat bed wakker wordt, dan heeft u lekkage. Maar het lijkt altijd veel erger dan het is. Meestal is er pas 2 of 3 liter uit, maar omdat dat omhoog geduwd wordt door het gewicht van de matras, lijkt het veel meer.

Heel belangrijk is om het bed zo droog mogelijk te krijgen en het gaatje te zoeken.
Haal voor de zekerheid de stekker(s) van de verwarming eruit.
Ga de matras helemaal af; bovenkant, zijkanten en zo ver mogelijk de onderkant.
Haal het bed nog niet leeg!! Dan is het gaatje niet meer te vinden.
Heeft u het gaatje gevonden, omcirkel het dan met een watervaste stift.
Als het niet op een naad is, dan is het heel goed zelf te plakken:

Als het kan, laat dan een luchtbel in het bed via de dop en zorg dat de plek goed droog is. Gebruik het meegeleverde plaksetje en lees de aanwijzingen op de verpakking. Heeft u geen plaksetje, kunt u een stukje vinyl gebruiken van de flap bij de dop. Met gewone vinyllijm ('Doe-Het-Zelf' winkel) moet het ook lukken.

Zit het gaatje op een naad, mail ons (of bel ons op).
Wij bestellen een nieuw matras en als het binnen is krijgt u bericht.
Wat wij in ruil voor de nieuwe matras nodig hebben is de dop met de label en de plek waar het gaatje zit. En natuurlijk de aankoopbon ter controle.
U kunt na het leeghalen van de matras deze delen gewoon uitknippen.

Wat te doen als de verwarming stuk is

De verwarming kan een aantal verschillende kwalen vertonen: Als eerste het display van de thermostaat kan iets anders vertoont dan de temperatuur, zoals een leeg scherm of allemaal achten of iets dergelijks, dan kunt u het beste eerst de stekker eruit halen en hem er na een uurtje weer in doen.
Meestal is het probleem dan opgelost. Zo niet is hij stuk.
In dit geval hoeft alleen de thermostaat maar omgeruild te worden. De stekker van de verwarmingsmat kan uit de thermostaat gehaald worden en de sensor moet onder het bed vandaan. Er kan nu een nieuwe thermostaat onder. Mocht de thermostaat het gewoon doen, maar wordt het bed kouder en kouder, dan is waarschijnlijk de mat kapot. De instelling van de thermostaat staat dan bijvoorbeeld op 26 graden, maar de temperatuur geeft aan dat het bed 23 graden is(en langzaam kouder wordt). Haal ook nu de stekker er een uurtje uit en kijk of hij daarna wel weer oploopt in temperatuur. Geef dit wel even een halve dag de tijd.
Wordt hij alleen maar kouder, dan moet de verwarming in z'n geheel vervangen worden. De verwarmingsmat kan eronderuit gehaald worden zonder het bed leeg te halen, maar alleen als de verwarming aan de zijkant van het bed is geplaatst.

Ook hierbij moet een nieuwe verwarming besteld worden, dus eerst mailen of bellen om een nieuwe te bestellen, zie 'lekkage'.

Waarom
AquaDirect?

Voordelig en gemakkelijk

Snel een goed produkt in huis

Goede informatie

30 jaar waterbed ervaring

Gewoon waar voor uw geld!